Maatregelen Coronavirus – Fysiotherapie GCML – Rotterdam

Fysiotherapie GCML

Maatregelen Coronavirus

Beste bezoeker,

Vanaf heden geldt binnen het gezondheidscentrum een mondkapjesverplichting.
We vragen u om tijdens de behandeling een mondkapje te dragen voor uw en onze gezondheid.

Als praktijk voor fysiotherapie zijn ook wij genoodzaakt maatregelen te nemen voor uw en onze gezondheid. Wij hanteren hierin de Richtlijn Professioneel Handelen Fysiotherapie opgesteld door het KNGF in samenwerking met het RIVM.

Dit betekent dat er in de praktijk de volgende afspraken gelden:
– U of uw huisgenoot ervaart op dit moment geen klachten die passen bij COVID-19 (verkoudheid, koorts, etc.). Indien u wel dergelijke symptomen hebt, blijft u thuis en meldt u zich af telefonisch of per email.
– U bent alleen welkom in het gezondheidscentrum indien u een afspraak hebt. Het maken van een afspraak kan alleen telefonisch of per email.
– U draagt ten tijde van de fysiotherapeutische afspraak een mondkapje. Het dragen van een mondkapje is in het gehele gezondheidscentrum verplicht (dus vanaf binnenkomst tot uw vertrek).
– Bij binnenkomst wast u uw handen met desinfectiemiddel. Er zijn verschillende handpompen met desinfectiemiddel beschikbaar voor gebruik.
– Om zo min mogelijk onnodig contact te hebben is het belangrijk dat u op de afgesproken tijd aanwezig bent. Daarmee wordt bedoeld dat u niet meer dan 5 minuten eerder bent.

Indien een fysieke afspraak onverstandig is, zullen afspraken zullen per e-consult of telefonisch plaatsvinden. Dit wordt, als u een aanvullende verzekering heeft, vergoed door de zorgverzekeraar. Om u in dat geval zo goed mogelijk te helpen, hebben we op dit moment twee opties:

– Een telefonisch consult. We maken een afspraak voor een tijdstip , dat u en de behandelaar uitkomt. U wordt gebeld door uw fysiotherapeut en de voortgang van de behandeling wordt doorgenomen. U kunt al uw vragen stellen, en krijgt advies en eventueel nieuwe oefeningen. Dit wordt door uw zorgverzekeraar vergoed als u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie.
– Een videoconsult. Dit geeft extra mogelijkheden om contact te hebben met uw behandelaar, om samen oefeningen te doen en uw behandelaar kan zien of u de oefeningen op de juiste wijze uitvoert. U geeft vooraf toestemming hiervoor en er wordt een afspraak gemaakt op een voor u en de behandelaar geschikt tijdstip. Dit kan vanaf computer, laptop, ipad of smartphone, waarop een webcam of camera en geluid beschikbaar is. Ook dit wordt door uw zorgverzekeraar vergoed als u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie.

Wilt u een (telefonische of e-consult) afspraak maken met een van onze therapeuten? Neem dan gerust telefonisch of via e-mail contact met ons op.

Mocht u nog vragen hebben, dan vragen wij u om tussen 8:00-17:00 op werkdagen contact op te nemen met de receptie op telefoonnummer: 010 – 477 50 33 of een e-mail te sturen naar fysiotherapie@gcml.nl.

Wij hopen u hiermee van voldoende informatie te hebben voorzien.

Vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie GCML

Publicatiedatum: 05-06-2022


Terug naar overzicht