Beweeggroep – Fysiotherapie GCML – Rotterdam

Fysiotherapie GCML

Header afbeelding

Adresgegevens

Mathenesserlaan 309
3021HK Rotterdam

Tel: 010 - 4775033
E-mail: fysiotherapie@gcml.nl

Openingstijden

Maandag:
07.30 - 18.00
Dinsdag:
08.00 - 21.00
Woensdag:
08.00 - 18.00
Donderdag:
07.30 - 18.00
Vrijdag:
07.30 - 18.00
Zaterdag:
09.00 - 18.00

Kunnen wij u helpen?

Doe de Fysio Check!

Beweeggroep

Beweegprogramma

U heeft last van suikerziekte, COPD, uw hart, uw vaten of overgewicht. Als u gezond wilt bewegen, kunt u vragen hebben: Is het wel goed voor me om te sporten? Hoe kan ik dat het beste doen? Fysiotherapie GCML helpt u graag op weg met het beweegprogramma. Binnen Gezondheidscentrum Mathenesserlaan zijn er afspraken gemaakt om u de beste begeleiding te geven op het gebied van medicatie, voeding en beweging. Uit deze afspraken is het beweegprogramma ontwikkeld. Fysiotherapie GCML werkt ook nauw samen met andere specialisten van buiten de praktijk zoals longartsen. Onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten kunt u sterker worden en uw conditie verbeteren. Door meer te bewegen krijgt u meer energie en voelt u zich fitter!

Het beweegprogramma is voor mensen met:

  • COPD

  • Suikerziekte (Diabetes type II)

  • Hart- en vaataandoeningen

  • Overgewicht

Fysiotherapie GCML heeft u twee trainingslocaties:

Voor mannen en vrouwen

In de fitnessruimte van Recreatiecentrum Oostervant traint u met moderne apparatuur die makkelijk te gebruiken is. Hierdoor leert u snel uw eigen training uit te voeren in een echte fitnesszaal.

Het programma

Tijdens een eerste gesprek wordt alle informatie over het beweegprogramma besproken. Ook wordt er gecontroleerd welke medicatie u gebruikt en welke beperkingen er zijn waarmee rekening moet worden gehouden tijdens het trainen.

Uw eigen vragen en verwachtingen komen ook aan bod. Ten slotte maakt u afspraken met de fysiotherapeut over het trainingsprogramma.

Het programma duurt, afhankelijk van uw zorgverzekering, 12 weken waarin u 2 keer per week een uur traint. Er wordt in groepsverband getraind, maximaal 10 personen per groep.

Nazorg

U heeft nu veel kennis en ervaring opgedaan met het beweegprogramma. En dat heeft u gemotiveerd om door te gaan met sporten. Onze fysiotherapeuten helpen u ook om een plan te maken voor de periode na het beweegprogramma, zodat u kunt blijven genieten van werk en privé.

Leven is bewegen.

Fysiotherapie GCML helpt u graag op weg naar een actievere leefstijl!