Fysiotherapie GCML Mathenesserlaan Rotterdam West

Fysiotherapie GCML

Beweeggroep

Beweegprogramma

U heeft last van suikerziekte, COPD, uw hart, uw vaten of overgewicht. Het is voor u extra belangrijk om gezond te bewegen. Hierover kunt u vragen hebben: Is het wel goed voor me om te sporten? Hoe kan ik dat het beste doen? Fysiotherapie GCML helpt u graag op weg met het beweegprogramma. Binnen Gezondheidscentrum Mathenesserlaan zijn er afspraken gemaakt om u de beste begeleiding te geven op het gebied van medicatie, voeding en beweging. Op basis van deze afspraken is het beweegprogramma ontwikkeld. Fysiotherapie GCML werkt nauw samen met specialisten van binnen en buiten het gezondheidscentrum zoals huisartsen, longartsen, diëtisten etc. Onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten kunt u sterker worden en uw conditie verbeteren. Door meer te bewegen krijgt u meer energie en voelt u zich fitter!

Het beweegprogramma is voor mensen met:

  • COPD/klachten na Covid-19

  • Suikerziekte (Diabetes type II)

  • Hart- en vaataandoeningen

  • Overgewicht

Fysiotherapie GCML heeft een externe trainingslocaties:

In de fitnessruimte van Recreatiecentrum Oostervant traint u met moderne apparatuur die makkelijk te gebruiken is. Hierdoor leert u snel uw eigen training uit te voeren in een echte fitnesszaal.

Het programma

Tijdens een eerste gesprek wordt alle informatie over het beweegprogramma besproken. Ook wordt er gecontroleerd welke medicatie u gebruikt en welke beperkingen er zijn waarmee rekening moet worden gehouden tijdens het trainen.

Uw eigen vragen en verwachtingen komen ook aan bod. Ten slotte maakt u afspraken met de fysiotherapeut over het trainingsprogramma.

Het programma duurt, afhankelijk van uw zorgverzekering, 12 weken waarin u 2 keer per week een uur traint. Er wordt in groepsverband getraind, maximaal 10 personen per groep.

Nazorg

U heeft nu veel kennis en ervaring opgedaan met het beweegprogramma. En dat heeft u gemotiveerd om door te gaan met sporten. Onze fysiotherapeuten helpen u ook om een plan te maken voor de periode na het beweegprogramma, zodat u kunt blijven genieten van werk en privé.

Leven is bewegen.

Fysiotherapie GCML helpt u graag op weg naar een actievere leefstijl!